Mijn verhaal

Foto’s door Ilka van Wieren Photography

Hi There!

Ik ben Elize, 29 jaar oud en woon samen met mijn man en twee Franse bullen in Huizen. Ik ben gek op reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik zie mijzelf als een (kleine) avonturier, wildlife spotten in de jungle, slapen in een bamboe hutje op het water of hiken naar de hoogste top van de berg, ik vind het te gek, maar ik kom er altijd weer achter dat ik toch niet zo sportief ben als ik dacht, als ik met mijn rode tomaten hoofd aankom op de bestemming ;).

Vrienden en familie zijn heel waardevol voor mij en ik organiseer graag leuke uitjes. Denk aan gezellig borrelen met elkaar, BBQ in de tuin, varen op de plassen of avontuurlijke uitjes zoals met ze allen naar het klimbos gaan. Het leven is prachtig en daar probeer ik elke dag bij stil te staan en het leven te vieren. Deze waardevolle momenten leg ik natuurlijk ook voor mijzelf vast op beeld. Ik word altijd heel gelukkig als ik terugblader in mijn fotoalbums en dat gevoel is iets wat ik anderen graag geef.  

Naast mijn werk als fotograaf werk ik ook al 8 jaar in de psychiatrie en verslavingszorg in Amsterdam op een gesloten afdeling. Ik werk hier nog steeds met veel passsie en liefde.  Anderen helpen als zij ontzettend kwetsbaar zijn, bij de hand nemen wanneer dit nodig is, maar ook juist bekrachtigen en ondersteunen bij hun herstel. Contact maken met anderen, hoe waardevol is dat!

By Elize Photography is ontstaan in 2020 na een goed aanmoedigend gesprek met mijn man die zei dat ik mijn passie niet alleen voor mijzelf moet houden, maar voor anderen ook heel waardevol kan zijn. Een hele spannende stap, maar nog steeds heel dankbaar en trots dat ik dit prachtige avontuur ben aangegaan. Zoveel mooie mensen mogen ontmoeten en hun verhaal mogen vastleggen.

Al deze ingrediënten samen zijn By Elize Photograpy.
Een fotograaf die gek is op het leven en de liefde, die elk moment wil vieren, deze waardevolle herinneringen tastbaar maakt om altijd weer opnieuw te beleven.

Jouw unieke verhaal vastleggen op beeld met mijn creativiteit, het mooiste licht zoeken, die spontane en pure momenten vangen en sfeervolle warme beelden creëren, dat is mijn doel. Spreekt dit jou aan, dan ben ik jouw fotograaf!

Let’s connect and have a great adventure together

Een fotoshoot is een mooi cadeau voor jezelf of voor een ander. Het zorgt ervoor dat een herinnering blijvend is. Een waardevol moment dat je voor altijd kan koesteren en opnieuw beleven door het terugkijken naar de foto’s. Dit waardevolle moment kan van alles zijn, jullie liefde voor elkaar, de geboorte van jullie kind, jullie prachtgezin of een moment dat gevierd moet worden. Deze beelden maak ik met liefde voor je op mijn eigen creatieve manier, vol pure momenten en emoties en een fijne sfeer, want de ervaring tijdens de shoot is net zo belangrijk.

Collage

Hoe anderen mijn werk omschrijven

Romantisch, warm, liefdevol

2. Afspraak

Rustiek, bohemian, puur

3. Fotograferen!

Eerlijk, authentiek, sfeervol en een vleugje vintage

Weetjes:

 • Verslaafd aan Chai Latte
 • Gek op Disney films, onze honden zijn vernoemd naar de Disneyfilm Brother Bear, namelijk Koda & Kenai
 • Ik ben kwart Indonesisch. De meeste kunnen dit zien aan mijn ogen en neus
 • Super lomp en onhandig. Ik zit vaak onder de blauwe plekken en loop regelmatig tegen een deurpost aan.
  • Dat mijn onhandigheid ook nog eens vastgelegd is op beeld en gedeeld met vrienden en familie (dapper he). Tijdens een jungle tocht in Thailand over een boomstam lopen over het water. Ja no go voor mij en ja ik was natuurlijk de enige die van die boomstam afviel (als een baksteen). Dagenlang nog een enorme blauwe plek gehad op mijn bovenbeen tijdens de vakantie.
 • Gek op moeder natuur. Ik ben vaak te vinden in het bos of op de heide. Dit is de plek waar ik mijn hoofd leeg maak en vaak met veel inspiratie weer terug kan komen. Helaas woon ik niet in de buurt van het strand, maar als het kan ga ik daar ook graag naartoe
 • Ik kan duiken tot 30 meter diepte
 • Ik kan genieten van de gezelligheid met vrienden en een gin-tonic in mijn hand, maar het ook ontzettend kan waarderen om met een dekentje en kaarsjes op de bank zitten naar netflix te kijken.
 • Een echte dromer ben en allerlei verhaaltjes in mijn hoofd creëer.
 • Ik ben gek op cowboy hoeden en de bohemien stijl